Екскурзия до Словения и Хърватска

Начало    Екскурзии автобус    Словения    ПОСТОЙНА ЯМА – СКРИТИЯ ИЗУМРУД НА СЛОВЕНИЯ
Вашата оценка 5 от 1 глас
ПОСТОЙНА ЯМА – СКРИТИЯ ИЗУМРУД НА СЛОВЕНИЯ
НОВО
 
Маршрут:
София - Загреб - Постойна яма - София

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от:
470 лв.


или се обади на тел:
02/ 952 00 60
 
Програма
Цената включва
Допълнителна информация
Резервация
1 ден 6:00 ч. София – Белград - Загреб

Пристигане в Загреб следобяд. Кратка екскурзионна програма (включена в цената):
Площад Бан Йелачич; търговската улица с модни бутици „Крвави мост”; Каменита врата с чудодейната статуя на Дева Мария и младенеца; площадът Св. Марк с едноименната църква, парламента и кметството; кулата Лотршчак от 13 в. с оръдието – един от символите на Загреб; градския пазар Долац от 1930 год.; катедралата Възнесение на Пресвета Богородица. Настаняване в хотел. Нощувка

2 ден Закуска.

Отпътуване за Постойна яма. Пристигане около обяд, коктейл за „Добре дошли” и настаняване. Обяд в ресторанта на хотел Яма.
Следобяд посещение с екскурзовод на замъка Предяма, записан в книгата на рекордите на Гинес, като най-големия замък, разположен в пещера.
Вечеря в хотела. Нощувка.

3 ден Закуска.

Посещение на световно известната пещера Постойна - най-популярната забележителност в Словения и най-посещаваната пещера в света.
Обиколката продължава около 90 мин, от които 20 мин. обиколка с влакче, след което турът продължава с пешаходна разходка в очароващите подземни карстови галерии с красиви форми и рядко срещана фауна. В Постойна Яма живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Туристическият маршрут в пещерата минава край аквариум с протеи, наричани още поколението на дракона…
Обяд с типични словенски ястия в ресторант в парка на пещерата.(включен в цената)
Следобяд свободно време или
Екскурзия до Любляна – зелената Столица на Европа (срещу допълнително заплащане):
Кратка екскурзионна програма: централния площад Прешерен с францисканската църква „Благовещение”; Тройния мост над река Любляница; Мостът на Дракона в стил сесесион, превърнал се в символ на града; Градския площад с бароковия фонтан и кметството; Замъка на Любляна с наблюдателната кула от 1848 год., разположен на хълм над града; Катедралата на Любляна „Св.Николай”, намираща се на площад Кирил и Методи, седалище на епископа на Любляна. Свободно време.
Връщане в хотела. Вечеря с традиционна словенска фолк музика. Нощувка.

4 ден Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.