Айвалък

Начало    Айвалък 9 нощувки с автобус
Вашата оценка 1 от 1 глас
Резервирайте на най-добри цени Лято 2019 в Айвалък
Айвалък 9 нощувки с автобус
 
Маршрут:
София-Айвалък-София

Продължителност:
12 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от:
501 лв.


или се обади на тел:
02/ 952 00 60
 
Програма
Резервация
ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ ПО СМИСЪЛА НА ЧЛ.82, ал.1 т.1-9 ОТ ЗАКОНА ЗА ТУРИЗМА
ОФЕРТА ЗА ЛЯТО 2019 – АЙВАЛЪК / ТУРЦИЯ С АВТОБУС - 9 НОЩУВКИ

Туроператор АЛБЕНА ХОЛИДЕЙЗ ЕООД, гр. София, ул. Доспат 15, БУЛСТАТ: BG131372843, Регистрация за Туроператор RKK-01-05886, телефон: 02/9520060, 0885612065, e-mail: office@albenaholidays.bg
-ПРОГРАМА:
 • 1-ви ден:
Отпътуване в 12.00 ч. от София по маршрут София-ГКПП "Капитан Андреево" - Одрин - Чанаккале - Айвалък.
 • 2-ри ден:
Пристигане рано сутринта в Айвалък около 02.00ч. /по желание доплащане за допълнителна нощувка/. Настаняване в избрания хотел след 14 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 • 3-10 ден:
Свободно време или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.
 • 11-ти ден:
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела до 12.00ч. Отпътуване за България след 19ч. (багажът може да се остави в стая за съхранение до рецепция) по маршрут Айвалък – Чанаккале – Одрин - ГКПП "Капитан Андреево" и пристигане в града на отпътуване на следващия 12-ти ден.

 • Час на отпътуване в ден Петък - 12.00ч. от София, час на отпътуване на връщане в ден понеделник след 19.00ч. от хотелите в Айвалък
 • Час на отпътуване в ден Неделя - 15.00ч. от София, час на отпътуване на връщане в ден сряда след 19.00ч. от хотелите в Айвалък

ГРАДОВЕ НА ОТПЪТУВАНЕ:
Тръгването се осъществява от: София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Димитровград, Харманли и Свиленград.

ПРЕВОЗВАЧ:
АЛБЕНА ХОЛИДЕЙЗ ЕООД - Лиценз за международен транспорт на пътници - EU1064
Адрес: София 1606, ул. Доспат 15

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
 • Транспорт със собствен лицензиран автобус за международен превоз по съответния маршрут.
 • 9 нощувки в хотел по избор на съответната база на хранене
 • медицинска застраховка на ЗАД БУЛСТРАДс покритие 4000 евро с включен Асистънс в чужбина
 • представител на Туроператора по време на пътуването
 • обслужване на място от представител на местната фирма-партньор с български език
 • всички пътни, фериботни и магистрални такси

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • допълнителни екскурзии (заплащат се на място)
 • лични разходи
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗАД Армеец (по желание) – доплащането за застраховката се определя на база стойността на туристическата услуга и срока на застраховката, съгласно условията и тарифите на ЗАД Армеец. Застраховката се сключва максимум до 5 дни след дата на сключване на договора за организирано туристическо пътуване, при условие, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.

ДОПЛАЩАНИЯ:
 • Гарантирани места в АВТОБУСА от 2 до 4 ред се доплащат - 30 лева - по желание
 • Гарантирани места в АВТОБУСА ПРЕД И ЗАД ВТОРА ВРАТА НА АВТОБУСА - 30 лева - по желание
 • Медицинска застраховка за лица от 75 до 79 години - задължително доплащане 20 лв.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 30 ТУРИСТА.
КРАЕН СРОК ЗА УВЕДОМЯВАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ ПРИ НЕДОСТАТЪЧНО ТУРИСТИ:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН на пътуващите
 • Гражданите на Република България, притежаващи международни паспорти с валидност минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Турция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове открити за международни пътнически превози.
 • Не съществува необходимост от специални ваксинации при влизане в Република Турция.
 • Програмата като цяло е подходяща за хора с намалена подвижност след запитване и уточнение избраното място за настаняване дали предоставя съответния тип стаи, както и превозното средство за групов трансфер дали е подходящо за хора с намалена подвижност (ако не е, се предлага инивидуален специализиран трансфер с доплащане).

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • Цените са валидни при записване и авансово плащане в размер на 30%(*или според ранните записвания на конкретно избрания хотел, ако са по-различни от горепосочените)
 • Доплащане до пълния размер на пакета, най-късно 15 дни преди заминаване!

ЗАСТРАХОВКИ:
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ЗАД Армеец (по желание – Препоръчваме!!!) – доплащането за застраховката се определя на база стойността на туристическата услуга и срока на застраховката, съгласно условията и тарифите на ЗАД Армеец. Застраховката се сключва до 5 календарни дни след дата на сключване на договора за организирано туристическо пътуване, при условие, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.
 • Задължителна застраховка на ПОТРЕБИТЕЛЯ ”Медицински разходи при болест и злополука” за пътуванията извън страната, когато тя е включена в пакетната цена, по стандартните условия на ЗАД БУЛСТРАД с включен Asistanceс покритие 4000 евро, се сключва чрез Туроператорът, който предоставя на ПОТРЕБИТЕЛЯ оригинал или копие на застрахователната полица по застраховката преди началото на пътуването. Застраховката може да не се сключи, когато ПОТРЕБИТЕЛЯТ представи пред ТУРОПЕРАТОРА валидна полица за сключена дългосрочна застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста", чийто период на валидност обхваща и периода на договора за конкретното пътуване. (чл. 72, ал.2 ЗТ).
 • Всеки турист има право да доплати за по голямо покритие на мед. застраховка, ако предоставената му застраховка със съответния лимит не му е достатъчна.

УСЛОВИЯ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ:
 • Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена резервация с 30% аванс и доплащане на остатъка до 15* дни преди отпътуване ( *или според ранните записвания на конкретно избрания хотел, ако са по-различни от горепосочените).
 • Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 2 (работни дни). Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.

УСЛОВИЯ ЗА ОТКАЗ ОТ РЕЗЕРВАЦИЯ И СМЯНА:
 • При пътуване/почивка в чужбина:
а) от деня на договора до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки, в размер на такса резервация 30 лева на възрастен, с изключение на програмите, включващи самолетен, влаков, корабен и др. превози, за които важат условията за анулация на съответния превозвач, издател на билета.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 30% от общата стойност на пътуването
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването - 50% от общата стойност на пътуването
г) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - 100% от общата стойност на пътуването
 • Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет по стандартни цени на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, след писмено предизвестие до Туроператора, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните с и разходи, във връзка с прехвърлянето.
 • Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията. При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно настоящата точка ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение. Това право ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да реализира, ако официалния удостоверителен орган на съответната държава декларира със съответния официален документ наличието на непреодолимите и извънредни обстоятелства.

УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ПЪТУВАНЕ:
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ Е ДА РАЗПОЛАГАТЕ С ВАЛИДЕН МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ (ЛИЧНАТА КАРТА НЕ ВИ ДАВА ПРАВО ЗА ВЛИЗАНЕ В РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ)
 • Деца ненавършили 18г., които пътуват без родителите си или само с 1 (един) от тях, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да носят Нотариално заверено ПЪЛНОМОЩНО (ОРИГИНАЛ И КСЕРОКОПИЕ) от родителя/те, който не пътува.
 • Ако децата са с различни фамилни имена от някой от двамата родители, задължително представят АКТ ЗА РАЖДАНЕ (ОРИГИНАЛ И КСЕРОКОПИЕ) на съответните български гранични власти.
 • В случаите, когато един от родителите е починал, се представя документ за смърт (Оригинал и фотокопие) на граничните власти.
 • Стаите от типа PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена с оглед по-малък размер, разположение, обзавеждане и др. обстоятелства, различаващи ги като категория и качество от стаи STANDARТ и при резервация на такъв тип помещение от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ претенции и оплаквания на място за размера и комфорта на стаята не се приемат!
 • При настаняването в тройни стаи ил двойна с допълнително легло (TRPL; DBL + ex. bed), третото легло е допълнително - тип разтегателно и Туроператора няма как да влияе върху отделните хотели за избора им на допълнителни типове легла и да гарантира вида и комфорта им!
 • При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца, третото и четвъртото легло винаги са допълнителни - тип разтегателни. Децата ползват намаления, само ако са настанени в стая с двама пълноплащащи възрастни, според политиката на всеки отделен хотел.
 • Стаи с изглед към морето, се гарантират само след предварително направена резервация и е възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
 • Настаняването в хотелите обикновено е след 14.00 часа, а освобождаването на стаите е до 12.00 часа в деня на отпътуване за България, но има и хотели с различна политика (настаняване след 15:00 и освобождаване до 10:00ч. например), като водеща е политиката на всеки отделен хотел.
 • В деня на пристигане преди 14.00 ч. и в деня на напускане след 12.00 ч., всички услуги в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки.
 • Броя на храненията в хотелите съответства на броя резервирани нощувки. При резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения ако хотела е на all inclusive.
 • Точният час на отпътуване от България, номер на полета и телефон на представителя на туроператора се съобщават 2 (ДВА) ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ.
 • Туроператора не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл.97,ал.1 от Закона за туризма със Застрахователно дружество ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД - София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02/9150892, 080015333, ЕИК121130788, с номер на полица 13121910003619/21.05.2019 със застрахователна сума 50 000 лв.